duminică, 9 decembrie 2012

Atelier creativ 16-18.10.2012- Grădiniţa Albinuţa

Dragi părinţi,


     Tema atelierului a fost: părțile corpului. După ce ne-am salutat și am făcut prezentările, pentru o mai bună percepție a părților corpului, am jucat un joculeț în care toți am semănat varză. Copiii s-au amuzat și au strâns foarte multă varză.
     Pentru a crea un cadru propice dezvoltării abilităților, cunoștințelor și atitudinilor, am pornit într-o călătorie plină de peripeții care ne-a ajutat să descriem fenomene prin gesturi și cuvinte, spre Insula Omiduţelor. Ajunși acolo, am stabilit propriile legi pe care le vom respecta la fiecare atelier. În continuare, în echipe, am căutat piese dintr-un puzzle ce formau corpul uman, care erau ascunse pe toată insula. Am învățat astfel ce înseamnă o echipă, cum împărțim sarcinile și  cât de important este să ne ajutăm unii pe alții.
     Spre final, fiecare a primit părți ale corpului din care și-a făcut propriul omuleț. După ce l-au îmbrăcat și aranjat cum au reușit micii creatori de modă mai bine, i-au atribuit și o personalitate și l-au prezentat în fața colegilor. Astfel ne-am exersat abilitățile de vorbit în public, ne-am corelat și transmis ideile în mod logic, ne-am îmbunătățit dicția și pronunția, dar am și lucrat la creșterea încrederii de sine.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu