joi, 20 decembrie 2012

Atelier creativ 20-22.11.2012 - Grădiniţa Albinuţa



   Dragi părinți,

   O săptămână nouă a sosit, dar și noi spre o nouă aventură am pornit. Tema acestei săptămâni a fost „Statuile” iar termenii noi introduși: sculptor, statuie, a modela.

   Am fost împărțiți în două echipe și am fost pe rând sculptori şi statui. Fiecare dintre noi și-a făcut partea foarte bine, sculptorii și-au ales materialul pe care urmau să-l folosească (de ex. lut, piatră, metal, plastelină etc.) și s-au gândit la un nume reprezentativ pentru creațiilor lor, iar statuile au stat nemișcate luând doar forma dată de artist.

   Copiii au fost astfel stimulați in direcția unei exprimări emoționale deschise, autentice, spontane, dezvoltarea creativității și imaginației, și, în plus, s-au distrat.

   În cea de-a doua parte a atelierului distracția a fost și mai mare. Am avut ocazia să fim din nou artişti. Am pictat folosind tehnica suflării cu paiul și am obținut forme originale, floricele, copăcei, monstruleți, artificii. Scopul urmărit: dezvoltarea simțului estetic și insuflarea gustului pentru frumos în artă, formarea deprinderii de adaptare rapida, de a folosi tehnici de lucru noi și de a obține lucrări originale. Este de asemenea o tehnică foarte bună și distractivă de a petrece timpul liber și acasă.









Fotografiile sunt realizate de unul dintre voluntarii noștri, omiduţa Beatrice Crancu.Dacă doriți să vedeți mai multe fotografii realizate de acesta, puteți accesa blogul: http://bardart-portofolio.blogspot.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu