luni, 21 ianuarie 2013

Atelier creativ 15-17.01.2013- Grădiniţa Albinuţa


Dragi părinți,

Tema acestei săptămâni a fost animalele domestice. Acestea sunt simpatice și ne-am distrat în timp ce învățam despre ele. Exersându-ne simțul auditiv, ne-am amintit care sunt acestea și cum face fiecare printr-un joculeț în care ne-am închipuit că suntem animăluţe la o fermă și că trebuie să ne găsim familia vorbind pe "limba" acesteia.
Următorul joculeț ne-a ajutat la consolidarea și aprofundarea cunoștințelor despre animale și dezvoltarea gândirii asociate. Pe un fundal cu animăluțe trebuia să așezăm corect părți ale corpului, căsuțele animalelor, ce mănâncă, ce ne dau sau perechea lor. Exersându-ne și spiritul de echipă, ne-am construit o fermă a grupei cu animăluțe trăznit colorate.
 Spre final, ne-am construit o jucărie care scoate sunete asemănătoare cu cele făcute de găină și pe care am numit-o astfel "Găina din pahar", distrându-ne și totodată dezvoltându-ne dexteritatea mâinilor, abilitățile de legare a unui nod  și puterea de concentrare.
Această temă este foarte vastă și se pot face multe activități pornind de la ea. Vă invităm să vă lăsați provocați și să încercați împreună cu micuții și altele prin care aceștia să aprofundeze tema și să se distreze.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu