marți, 26 martie 2013

Atelier creativ- 19-25.03 Grădinița Albinuța



Dragi părinți,

Cum la atelierul trecut am început o discuție despre mediul înconjurător și despre ce am putea să facem cu mânuțele astea mici pentru a ajuta planeta să fie mai fericită, am rămas aproximativ pe aceeași temă și în săptămâna următoare, mai exact am vorbit despre reciclare, refolosire şi transformarea deșeurilor.
Micuții au aflat aspecte generale și potrivite vârstei lor despre reciclare prin comparații pentru a nu li se părea foarte abstract. De asemenea am avut și joculețe distractive care încurajau colectarea selectivă, dar și refolosirea unor obiecte care în mod normal ajung la coșul de gunoi. Întrucât obiectele folosite de noi în mod uzual nu sunt biodegradabile, le putem găsi alte întrebuințări pentru a nu mai umple gropile de gunoi care poluează.
Am descoperit la finalul atelierului că putem face jucării interesante din deșeuri. Folosind cartoane de ouă am făcut albinuțe. Şi cum a venit primăvara, iar natura revine la viaţă, și albinuțele noastre sunt gata să pornească într-o nouă aventură.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu